BUA Saddles


BUA Saddles

Het enige vrijdragende zadel ter wereld!

BUA Saddle is wereldwijd het nieuwste en het meest innovatieve zadel dat augustus 2015 in Ierland op de markt is gebracht. Het zadel is ontworpen en ontwikkeld door Martin Ryan. Het eerste prototype werd in juni 2005 gepresenteerd en is patent aangevraagd. Vervolgens zijn er jaren besteed aan verfijning en verbetering, het zoeken van de juiste leveranciers en het uitvoeren van de meeste strenge en uitvoerige testen. In 2014 is het BUA Saddle patent formeel verleend.

Flexibele, dynamische boom en vrijdragende zitting

BUA saddle

BUA Saddle heeft een vrijdragende constructie. Doordat de zitting vrijdragend is, zit de ruiter niet rechtstreeks op de paardenrug. Hierdoor wordt de paardenrug minder belast, heeft het paard meer bewegingsvrijheid en wordt de ruiter ondersteund in een gebalanceerde positie zonder het paard te hinderen. De vrijdragende zitting heeft een instelbare vering en is daardoor qua vering af te stellen naar de wens van de ruiter en de discipline. Vooralsnog is de zitting alleen verkrijgbaar in 17,5 inch.

BUA saddle

Het materiaal van de boom is ongelooflijk sterk en duurzaam, en tegelijkertijd dermate flexibel om de bewegingen van het paard en de ruiter te kunnen volgen en schokken te kunnen opvangen.

Verstelbare singelstoten

De voorste en achterste singelstoten zijn beide bevestigd op een Y-systeem, zodat de druk goed wordt verdeeld over het dragende oppervlak en een goede stabiliteit van het zadel wordt gegarandeerd. De singelstoten kunnen apart van elkaar en vrij bewegen, zodat de singel altijd op de juiste singelplek zal blijven liggen.

Drukverdelende panelen

BUA saddle

De panelen zorgen voor een zachte, comfortabele, drukverdelende en schokabsorberende ondersteuning van de flexibele boom. Ze zijn aan de onderkant van het zadel bevestigd door middel van stevig velcro. De hoes om de panelen is afneembaar en op lage temperatuur wasbaar.

Hoog comfort en close contact

Comfort is van invloed op de bewegingen van het paard en de houding & zit van de ruiter. Het hoge comfort van het BUA Saddle maakt het mogelijk dat paard en ruiter vrij en moeiteloos kunnen bewegen. De ruiter heeft een heerlijk close contact gevoel met het paard waardoor iedere beweging goed te voelen en te volgen is.

Unieke pasvorm

De flexibele en sterke boom maakt het mogelijk dat het BUA Saddle voor de meeste paarden passend is. Hierdoor is het heel goed mogelijk om het zadel voor meerdere paarden te gebruiken. De zitting, zweetbladen en panelen zijn afneembaar.

Modellen

BUA cantilevered saddle

De zweetbladen zijn er in vier verschillende uitvoeringen:

  • jump met kniewrongen
  • jump zonder kniewrongen
  • general purpose
  • dressage

Door de zweetbladen te verwisselen, is een BUA Saddle voor drie verschillende disciplines te gebruiken.

Lichtgewicht zadel

Het BUA Saddle is vervaardigd van lichtgewicht materialen die ook gebruikt worden in de ruimtevaart en auto industrie. Het zadel weegt slechts 4 kg, wat erg comfortabel is voor het paard.

Kleuren

BUA cantilevered saddle

Het zadel is qua kleur(en) naar eigen wens samen te stellen.

  • De zitting in zwart, bruin en blauw leder, met de onderkant in zwart, groen, grijs of oranje textiel.
  • De zweetbladen in zwart, bruin en blauw leder.
  • En de panelen in zwart, groen, grijs en oranje textiel.

Prijs BUA Saddle: 2.075,00.

Het paszadel zo goed als nieuw nu in de uitverkoop met 500,00 korting!